Windows 10: Černá obrazovka s kurzorem myši po přihlášení

Internet se začíná hemžit klíčovými slovy „Windows 10 black screen with cursor after login“, které ale naplno vystihují podstatu problému, který pravděpodobně přišel s velkou dubnovou aktualizací Windows 10 April.

Po přihlášení do Windows se může náhodně stát, že uvidíte pouze černou obrazovku s bílým kurzorem myši. Kurzor myši naštěstí reaguje na pohyb myši a funguje také klávesová zkratka CTRL+ALT+DELETE, skrze kterou se můžete spustit příkazový řádek a pokusit se problém opravit.

Lidé přímo na oficiálním fóru Microsoftu radí zavolat příkaz net user /add [username] [password] a provést pár dalších kroků, jiný uživatel doporučuje problém vyřešit přes utilitu services.msc.

Zatím to vypadá, že na problém neexistuje zaručená rada a ani Microsoft doposud žádnou záplatu opravující tuto chybu nevydal. Takže je třeba zkoušet a doufat, že něco z toho vyjde.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..