Windows 10: Jak opravit lagování, zamrzávání a zasekávání kurzoru bezdrátové myši?

Možná vás v poslední době začalo trápit lagování myši na Windows 10, kdy při pohybu bezdrátově připojené myši kurzor na displeji reaguje se zpožděním (lags), zamrzává (freezes), nebo poskakuje trhaným pohybem. Je to častý problém od Windows 10, se kterým se můžete setkat právě u bezdrátově připojených myší – u Bluetooth i USB Unifying přijímače.

Logitech MX MASTER 2S

Problém s lagováním nastává obyčejně ve chvíli, kdy jste k internetu připojeni přes Wi-Fi a začnete něco stahovat. Setkal jsem se s tím u Logitech MX MASTER 2S a Wi-Fi Intel Dual Band Wireless-N 7260 na Windows 10.

Obvykle spolehlivým a trvalým řešením je přestat používat připojení přes Wi-Fi a připojit se k internetu klasický UTP kabelem (anebo používat drátovou myš), poté by měl problém okamžitě odeznít.

Pokud nemáte možnost se k internetu připojovat UTP kabelem (doporučuji to aspoň vyzkoušet, zdali to ve vašem případě problém vyřeší), můžete zkusit tunu různých návodů (například tento), které ale bohužel nemusí vždy vést ke kýženému výsledku. Bohužel to je častý problém a zatím evidentně neexistuje žádné 100% spolehlivé softwarové řešení.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..