Microsoft Windows 10 a 11: Jak opravit velmi pomalé ukládání souborů v Průzkumníku souborů?

Stahujete soubor například pomocí webové prohlížeče a v zobrazeném okně Průzkumníka souborů (File Explorer, dříve Windows Explorer) vybíráte umístění, kam jej chcete uložit, nebo soubor ukládáte z libovolného programu pomocí volby „Uložit jako“ („Save As“).

V těchto případech se může projevit problém, kdy uložení souboru trvá nesmyslně dlouhou dobu. Třeba i pět sekund nebo déle. Na chvíli to vypadá, jako kdyby okno s výběrem umístění souboru zamrzlo.

Řešení pomalého ukládání souborů

Možná příčina problému může být způsobena tím, že v levém panelu „Rychlý přístup“ (Quick access) v Průzkumníku souborů máte připojenou síťovou složku (poznáte ji i podle odlišné ikony), která ale není v danou chvíli dostupná. Zkuste proto z Rychlého přístupu smazat všechny síťové složky.

Výchozí nastavení Průzkumníka souborů

Pokud to nepomůže, tak obnovte navíc ještě Průzkumník souborů do výchozího nastavení dle tohoto článku (tlačítko Obnovit výchozí).

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..