Zapomenuté heslo k iPhonu nebo iPhone nejde zaktualizovat? Obnovte iPhone v režimu zotavení (recovery mode)

by Zdeněk Večeřa 0 Comments

Pokud jste zapomněli heslo k uzamčenému iPhonu nebo aktualizace operačnímu systému iOS skončila havárií, můžete zkusit iPhone obnovit přes zálohu iTunes nebo účet na iCloud. Pokud ani jedno nemáte, jedinou možností je uvést iPhone do režimu zotavení (recovery mode).

Při obnově se vše smaže, tedy nejen původní nastavené heslo, ale i všechna uložená data – kontakty, zprávy, fotografie, hudba. Prostě vše.

Jak uvést iPhone do režimu zotavení (recovery mode)?

  1. Na počítači nainstalujte nejnovější verzi iTunes (ke stažení zde)
  2. Pokud je iTunes spuštěný, ukončete jej
  3. Propojte iPhone s počítačem
  4. V počítači spusťte iTunes
    1. Na iPhonu 6s a starším, iPadu nebo iPodu touch: Podržte tlačítko spánku/probuzení (horní) současně s tlačítkem plochy (kulaté tlačítko pod displejem). Tlačítka nepouštějte, ani když se zobrazí logo Apple. Držte je pořád stisknutá, dokud neuvidíte černou obrazovku režimu zotavení.
    2. Na iPhonu 7 a novější: Podržte tlačítko spánku/probuzení (pravé) současně s tlačítkem snížení hlasitosti (levé dolní). Tlačítka nepouštějte, ani když se zobrazí logo Apple. Držte je pořád stisknutá, dokud neuvidíte černou obrazovku režimu zotavení.
  5. Následně se vás iTunes zeptají, zdali chcete operační systém iOS aktualizovat nebo obnovit. Vyberte obnovit.

Režim zotavení iPhone nelze spustit

Jestli se vám nedaří dostat iPhone do režimu zotavení, může to být způsobeno vadnými tlačítky na telefonu, nevhodným propojovacím kabelem či antivirem v počítači. Technici Applu proto doporučují v případě potíží antivir odinstalovat. Pokud to nepomůže, vyzkoušejte jiný počítač.

Režim obnovení po chvíli zmizel

Při obnově/aktualizaci začnou iTunes stahovat instalační balík, který má cca 2 GB. Než se balík stáhne, je možné, že se černá obrazovka režimu zotavení sama od sebe po deseti minutách zmizí a telefon se restartuje. Až se balík stáhne, tak se ale nic nestane (protože telefon už nebude v režimu zotavení). Počkejte tedy, než se balík stáhne a poté znovu uveďte telefon výše popsaným postupem do režimu zotavení. Znovu vyberte „obnovit“, akorát tentokrát už bude balík stažený, takže se zrovna začne instalovat.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..