Thunderbird: Nepodařilo se načíst adresářový soubor abook-1.mab. Tento soubor má pravděpodobně atribut Jen pro čtení, nebo je přístup uzamčen jinou aplikací

by Zdeněk Večeřa 0 Comments

Thunderbird začal z ničeho po spuštění nic hlásit:

Nepodařilo se načíst adresářový soubor abook-1.mab. Tento soubor má pravděpodobně atribut Jen pro čtení, nebo je přístup uzamčen jinou aplikací“.

Unable to load address book file abook-1.mab. It may be read-only, or locked by another application. Please try again later.

Řešení #1: Hlášky se zbavíte tak, že si najdete zmíněný soubor abook-1.mab (číslo se může lišit) v profilu svojí instalace Thunderbird (třeba C:\Users\Zdenek\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\mcadv1nr.default\) a zrušíte mu atribut „Jen pro čtení“.

Řešení #2: Pokud vám předchozí bod nepomůže stejně jako mně, tak stačí problémový soubor smazat – pozor na to, smažou se vám všechny uložené kontakty. Pokud ale synchronizujete adresář kontaktů s Google Apps (Gmailem), tak se vám znovu stáhnou.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..