Změna vlastníka domény bez notářsky ověřeného podpisu

by Zdeněk Večeřa 2 Comments

Potřeboval jsem provést změnu vlastníka domény. Největší zádrhel ale nastává u nutnosti navštívení notáře a ověření podpisů (jak nabyvatele, tak i převodce). Zkrátka, je třeba získat úředně oveřený podpis, který zašlete registrátorovi pro dokončení změny vlastníka domény.

Tento proces je samozřejmě zdlouhavý a nepříjemný. Řešením je převést doménu pod registrátora, který změnu vlastníka provede elektronicky (potvrzovacím e-mailem) bez nutnosti notářsky ověřit podpis.

Domain Master již vyžaduje notářsky ověřený podpis

Převedl jsem tedy doménu k Domain Master, který umožňoval změnu vlastníka domény bez přítomnosti notářsky ověřeného podpisu. Jenže, chyba lávky. Kdybych si přečetl aktuality na Domain Master, zjistil bych…

Autorizace změn majitele cz domény
13.01.2009
Od dnešního dne dochází ke změnám v autorizaci změn majitele cz domény. Pokud doména přechází na nového majitele, je potřeba, aby tuto změnu autorizoval původní i nový majitel svým úředně ověřeným podpisem na autorizačním formuláři. Pokud je majitelem právnická osoba, změnu podepisuje a úředně ověřuje její statutární orgán, nebo osoba registrovaná v kontaktu majitele domény.

Domain Master již tedy pro změnu vlastníka domény také vyžaduje notářsky ověřený podpis.

Active 24 – změna vlastníka domény bez notářsky ověřeného podpisu

Naštěstí ale existuje registrátor Active24, který nabízí možnost změny vlastníka domény bez nutnosti notářsky ověřit podpis. Převedl jsem tedy doménu pod registrátora Active24 a provedl změnu vlastníka.

Na e-mail majitele a nabyvatele byl zaslán e-mail, který bylo třeba odkazem potvrdit. Vše proběhlo rychle bez sebemenších obstrukcí. Změna vlastníka domény a převod pod jiného registrátora je u české národní domény (CZ) zdarma.

Comments ( 2 )

  1. Bertrand
    ahoj chapu to ze u active24 si nastavis identifikator vlastnika a pak si od active24 prevedes domenu ke svymu webhostingu uz s tim ze si vlastnik?
  2. Zdeněk Veřeřa
    S webhostingem to nijak nesouvisí. Jde pouze o změnu vlastníka domény, kterou lze provést zadáním jiného ID majitele.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..