WebExpo 2008: zajímavá témata, příliš krátké přednášky

by Zdeněk Večeřa 0 Comments

WebExpo 2008

WebExpo 2008 je za námi, nutno podotknout, že se první ročník povedl. Prvotní informace včetně několika fotografií jsou k mání na blogu Lukáše Churého. Já jen doplním stručný pohled na absolvované přednášky.

Radek Hulán – Seznámení s Live službami. Čtenář jeho blogu se nic nového nedozvěděl, ale poznal rozdíl mezi Radkem blogerem a reálným Radkem. Sám vtipně poznamenal, že doufá v to, že většina přítomných je zde kvůli tématu. Působil příjemně, uvolněně. Několikrát zavtipkoval na účet „otravujících ICQ pubescentů“.

David Grudl – hvězda sobotního dne, vtipný už od začátku. Nezklamal. Nyní víme se 100% jistotou, že nette framework dělá kvůli slávě a penězům :)) Škoda, že přednáška skončila příliš brzy.

David Špinar – vstřícný, ochotný a uvolněný. Přednáška o SEO z trochu netradičního a širšího pohledu. Dobrá přednáška.

Jakub Krčmář a Jiří Tvrdek – kluci se snažili. Dařilo se jim. Opět smysluplné a zvláště pro grafiky užitečné. Kdo nevěděl, jak ve Photoshopu něco vykouzlit, mohl se zeptat. Padla zmínka o tom, že každý může „dělat“ v programech, které mu „vyhovují“. Jakub několikrát zmínil Gimp bez jakéhokoliv posměchu, což je třeba ocenit.

Jakub Vrána – obsahově stručná, ale kvalitní přednáška. Srozumitelný a zajímavý přednes. Kdo ho neslyšel přednášet, o dost přišel. Udělal si skvělé promo (kladně míněno).

Martin Majling – další hvězda, tentokrát neděle. Praktické, srozumitelné, zajímavé. Pokud by celé odpoledne přednášel na stejné či podobné téma doma na Slovensku, nad cestou bych příliš neuvažoval. Jel bych.

Závěr: První ročník WebExpo 2008 se vydařil, ať už obsahově, tématicky, nebo i pořadatelsky. Škoda jen, že zmíněné přednášky (Radek se nepočítá, jeho přednáška měla jinou cílovku) byly až moc obecné, málo
konkrétní. Minimálně za to může časový limit na prezentace.

Btw, obědy žádná sláva, ale dalo se. Nedělní rýže byla určitě lepší, než sobotní řízek :))

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..