Jak ušetřit při placení přes PayPal: Máte zapnutý výhodnější kurz banky? A víte přesně, kolik vám banka naúčtuje? Můžete to snadno zjistit

by Zdeněk Večeřa 0 Comments

Už před lety jsem psal o tom, že při placení přes PayPal byste měli používat „Kurz vaší banky“, tedy pokud chcete ušetřit. Druhou – výchozí – možností je použití „Převodního kurz PayPalu“, který ale většinou není výhodný.

Pokud totiž použijete Převodní kurz PayPalu, uvidíte sice přesnou částku ve vaší měně (např. CZK), kolik zaplatíte, ale bude to více, než je nutné. Kurz PayPalu totiž nepatří mezi dvakrát výhodné. Měli byste proto nastavení PayPalu přepnout na používání kurzu vaší banky. Jak to udělat se dočtete v tomto návodu. Když to uděláte, PayPal vám ukáže částku v původní měně, např. 20,96 EUR. Teď zbývá částku jednoduše převést na CZK.

Jak zjistit, kolik přesně zaplatíte dle „Kurzu vaší banky“?

  1. Jděte na webové stránky svojí banky (té, která vám vydala platební kartu)
  2. Najděte devizové kurzy (kurzovní lístek)
  3. Zvolte „Chci NAKOUPIT
  4. Zadejte částku v cizí měně „EUR“ (nebo měnu dle potřeby)
  5. Za „CZK“ (resp. měnu, ve které máte vedený bankovní účet – ke kterému je vydaná platební karta, kterou platíte)

Jak vidíte, zaúčtovaná částka v případě Fio banky je téměř stejná (liší se v setinách haléřů kvůli odlišné přesnosti zaokrouhlení):

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..