Microsoft Media Creation Tool: „Při použití tohoto nástroje se objevil problém, kód chyby: 0x80042405 – 0xA001A“

Microsoft nabízí skvělou aplikaci Media Creation Tool, která umí stáhnout instalační ISO obraz nejnovějších Windows nebo přímo vytvořit bootovací USB flashdisk. To druhé několik let spolehlivě fungovalo, ale v posledních měsících aplikace často končí chybovou hláškou:

Nevíme jistě, co se stalo, ale tento nástroj se nám nedaří na vašem počítači spustit. Pokud se budou problémy objevovat i dál, kontaktujte zákaznickou podporu a uveďte přitom kód chyby. Kód chyby: 0x80042405 – 0xA001A

Jaké je řešení?

Nejspolehlivější řešení je pomocí aplikace Media Creation Tool stáhnout požadovaný ISO obraz (takže místo bootovacího USB flashdisku zvolte pouze stáhnout ISO obraz) a následně pomocí aplikace Rufus a staženého ISO obrazu vytvořte bootovací USB flashdisk podle návodu Rufus: Jak vytvořit bootovací USB flashdisk nejen z ISO obrazu Windows.

Comments ( 2 )

  1. Misisi
    Ahoj, tento problém se mi také objevil. Při prvním tvoření USB bootovacího média se problém neprojevil. Chtěl jsem udělat druhé a tento problém se objevil. Zkoušel jsem to několikrát a pokaždé se stejným výsledkem. Někde jsem narazil i na verzi, kdy se má na USB zkopírovat i ten soft Win. 10 Media Cretaion Tool. Také neúspěšně. Lámal jsem si hlavu, proč to poprvé šlo. Nakonec mne napadlo, že při prvním tvoření tohoto disku jsem před formátováním zadal jmenovku svazku. Zkusil jsem to jako poslední možnost a ejhle, další USB disk s WIN 10 byl na světě. Nevím, jestli to bylo přímo tím, ale zafungovalo to. Je jedno, jak to pojmenujete, stejně si to pak přejmenuje podle svého na ESD-USB.
  2. Jindrich
    Tak je to přesně, jak jste napsal. U naformátování nesmí zůstat prázdné pole jmenovky. Poté se chyba neobjevila. Díííííík za výborný tip.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..