Jak opravit chybu: Systém Windows nemůže provést vyhledávání nových aktualizací ve Windows Vista/7/8

Po instalaci Windows VistaWindows 7 nebo Windows 8 a spuštění Windows Update na vás může vyskočit následující chybová hláška: „Systém Windows nemůže provést vyhledávání nových aktualizací. Při vyhledávání nových aktualizací došlo k problému.

2015-08-16_080350

Většinou se zobrazí i nějaký kód chyby, v tomto případě: „Zjištěné chyby: Kód 8024402C Ve službě Windows Update došlo k problému.

Ať už je jakýkoliv důvod problému (tedy nehledě na kód chyby), pro možnou nápravu existuje několik způsobů:

  1. Stáhněte a spusťte aplikaci Windows Update Troubleshooter, která se pokusí najít a zrovna opravit chyby. Protože jsou problémy s Windows Update časté, je velká pravděpodobnost, že vám tento šikovný nástroj pomůže. Je ke stažení pro Windows 7 a 8 a Windows Vista.
  2. Pokud předchozí krok nepomůže, může být na vině .NET Framework. Stáhněte proto aplikaci Microsoft .NET Framework Repair Tool, která se pokusí chyby v této knihovně opravit. Ke stažení zde.

A pak se už můžete těšit na něco takového… :)

2015-08-16_082555

 

Comments ( 3 )

  1. Mlok69
    Pokud uživatel po čisté instalaci nainstaluje opravu KB3102810 a KB3135445,
  2. Vladka
    Nepomohlo nic z toho. Poraďte něco dalsiho
  3. Radovan
    Dobrý podvečer, prosím můžu se Vás zeptat, jak a čím mám stáhnout tu aplikaci Windows Update Troubleshooter? co je tu ten odkaz. Windows Vista, už to zkouším několik dní a to tam nikde není samá angličtina a kde je to prosím ke stažení- to je hrozné už jsem z toho na nervy- za...ané aktualizace, když otevřu ten odkaz Windows Vista tak tam není ten Windows Update Troubleshooter, akorát ten Microsoft .NET Framework Repair Tool, ten funguje ten jde stáhnout, prosím poraďte mš jak mám stáhnout tu první aplikaci? Děkuji Vám Radovan

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..