phpMyAdmin 3.0.1: blesková správa MySQL databáze

Při vývoji většinou pracuji přímo s databází na webhostingu (přes vzdálený přístup). Pokud je vyvíjená aplikace přístupná pro úzký okruh testerů, je daleko snazší, když webová aplikace využívá stejnou databázi, a to jak z localhostu, tak i přímo na serveru. Vždy mám totiž přístup ke stejným datům.

Proto nějaká lokální databáze, databáze na serveru, synchronizace, atp., jsou pro mě spíše zdržování. Abych si usnadnil práci a nemusel se připojovat na phpMyAdmina na serveru, využívám u sebe na localhostu lokální instalaci phpMyAdmin. Instalace je ale dosti nadnesené slovo. Stačí stáhnout, rozbalit, nastavit pět hodnot a spustit.

Doposud jsem využíval phpMyAdmin ve verzi 2.9.2. Nyní jsem přešel na phpMyAdmin 3.0.1.1. A co že přináší? Nejmarkantnější rozdíl oproti předchozí používané verzi je v rychlosti. Ta se totiž zvýšila, ale rapidně.

U staré verze phpMyAdminu trvalo vypsání tabulek 18 vteřin. U nové verze to je 1 vteřina. Výpis třiceti hodnot z tabulky dříve trval čtyři vteřiny, teď opět vteřina.

Již dlouho mě nová verze jakékoliv aplikace nepotěšila tak, jako nyní trojková větev phpMyAdmin.

Comments ( 3 )

  1. Jasper
    Já mám pořád 2.11.6 a veškeré funkce snad netrvají ani tu vteřinu, prostě kliknu a je to :D A na rychlost je dobrý i phpMinAdmin od Jakuba Vrány. Neobsahuje tolik unkcí jako MyAdmin, ale jen ty nejdůležitější a nejpoužívanější, je rychlý a moc nezabírá...
  2. Zdeněk Veřeřa
    Pokud se připojuji k MySQL na localhostu, tak ano, je to rychlé. Ale v případě připojení na vzdálený MySQL server je prodleva, jak píšu v článku. Mám to v default nastavení, možná by stačilo trochu upravit parametry, nevím, nehrabal jsem se v tom :) Podstatné je, že trojková verze je v pohodě. phpMinAdmin jsem zkoušel kdysi, když se nacházel v prvotní verzi. Někdy na něj kouknu. Díky ;)
  3. L.aw
    já použíbám navicat a jsem spokojen...

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..