Google Chrome: Server s aktualizací není dostupný (chyba: 3)

by Zdeněk Večeřa 0 Comments

Možná jste se setkali s problémem, kdy se Google Chrome odmítá aktualizovat.

V okně s verzí „O aplikaci Google Chrome“ se může místo verze vypisovat následující chybová hláška: „Server s aktualizací není dostupný (chyba: 3)”, nebo „Update Server not available: error 3”.

Řešení je naštěstí snadné.

Nejprve byste si měli vzpomenout, jak jste Google Chrome nainstalovali. Pokud jste stahovali off-line instalátor například z vývojových větví Google Chromu, pravděpodobně jeho součástí nebyla aktualizační komponenta.

Odinstalujte tedy současný Google Chrome (nezapomeňte si zazálohovat záložky) a z oficiálních stránek www.google.cz/chrome si stáhněte nový. Po instalaci by již měla chybová hláška zmizet.

Pokud se chybová hláška nadále zobrazuje, spusťe ve Windows Příkazový řádek (cmd) a přejděte do adresáře s aktualizačním programem „GoogleUpdate.exe”. Ve Windows Vista/7 to bude pravděpodobně následující adresa (poté stiskněte enter):

cd "c:/Users/<vaše_jméno>/AppData/Local/Google/Update"

<vaše_jméno> si nahraďte za jméno, pomocí kterého se přihlašujete do systému.

Poté napište následující a opět stiskněte klávesu enter:

GoogleUpdate.exe /RegServer

Nyní by měl být problém s chybovou hláškou „Server s aktualizací není dostupný (chyba: 3)”, resp. „Update Server not available: error 3” definitivně vyřešen. Možná bude potřeba restart Google Chrome nebo operačního systému Microsoft Windows.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..