Jak je to s NBD zárukou notebooků DELL, zakoupených v běžných obchodech?

by Zdeněk Večeřa 2 Comments

Společnost DELL prodává notebooky nejen skrz své webové stránky, ale využívá již i distribučních kanálů. Notebook DELL tak můžete zakoupit v libovolném obchodě, vedle jiných značek jako HP/Compaq či Lenovo.

DELL Studio RED

DELL u těchto notebooků obyčejně poskytuje tříletou NBD záruku (Next Business Day On-site), což znamená příjezd technika a opravu na místě klienta do příštího pracovního dne.

Okolo NBD záruky u notebooků zakoupených v běžných obchodem se šíří fáma, že tři roky se počítají od data výroby notebooku, nikoli od data prodeje. Je tomu skutečně tak? Není.

Informoval jsem se na infolince DELLu a bylo mi řečeno následující: Pokud distributor (resp. e-shop) zakoupí u DELLu notebook například v únoru, a koncový klient si notebook zakoupí v e-shopu v květnu, tak systémově o nějaké měsíce záruky jakoby přijdete, nicméně, servisní oddělení bere na zřetel datum vašeho zakoupení notebooku, který je uvedený na faktuře.

Závěr tedy je: nemusíte se vůbec obávat, tříletá NBD záruka se (logicky) počítá od data vašeho zakoupení notebooku.

Pokud chcete vidět NBD v akci, doporučuji článek na Živě.cz: Video: jak se opravuje notebook Dell u zákazníka.

Comments ( 2 )

  1. Márty
    Já jen doplním, že není ani problém s NBD, pokud si notebook DELL zakoupíte někde v zahraničí (Evropě) a máte k němu celoevropskou NBD záruku. Mám DELL z Anglie a oprava u mě proběhla bez problému.
  2. Karel
    Předem se omlouvám se za pozdnější post. Asi všichni co se o IT zajímají vědí, že DELL je TOP, hlavně ve firmách. Já sice firma ani OSVČ nejsem (je v lápu), ale chtěl bych si koupit notes od dellu. CZ ofic pobočka má ale děsně přemrštěné ceny dané asi tím, jak se státu nedaří a dell je řecijenom nadnrodní korporace. Co byste mi navrhli? 1/ koupit na ofiko dell cz obchodě 2/ koupit na top eshopech (alza, czc, ....) 3/ kooupt na ofiko dell (německo, slovensko) - ale jak se zárukou? Jak se mnou budou jednat v případě nějaké závady? Rád bych navíc CZ v systému.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..