Yann Tiersen, aneb co posloucháte při práci?

by Zdeněk Večeřa 3 Comments

Při práci volím převážně klidnější hudbu, která mi dovolí se soustředit. Pouze výjimečně sáhnu po česky nebo anglicky zpívané muzice. Důvodem je rušivý dojem, kterým tato hudba působí. Podvědomě se totiž soustředíte na hlas a slova zpěváka či zpěvačky.

Poslední dobou jsem se opět vrátil k interpretovi Yann Tiersen. Jedná se o osmatřicetiletého francouzského umělce – multiinstrumentalista, skladatel a zpěvák v jedné osobě.

Sami si poslechněte Comptine D’Un Autre Ete L’Apres Midi.

Comments ( 3 )

  1. mstarman
    Je pravda, že českou hudbu, při programovnání, poslouchat nemůžu. Je opravdu rušivá. Ale anglická mi tolik nevadí. Nejraději něco tvrdšího. BTW v poslední době mě zaujalo tohle: http://cz.youtube.com/watch?v=KsUAxG6c3Ws&feature=related http://cz.youtube.com/watch?v=wmTryT9A7Ek
  2. Vladimír Dědek
    Já doporučuju Mika Oldfielda. Je známý svými Tubular Bells, ale ostatní alba také nejsou k zahození! ;-)
  3. Michal
    Tak tahle skladba je mou opravdu oblíbenou, asi jako pro hodně lidí, kteří viděli God bye, Lenin.. Němec by řekl: "Ruhe pur", čili něco jako relax ve své nejčistčí podobě :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..