Zkouším nový hosting: JustHost.com

by Zdeněk Večeřa 2 Comments

JustHost.com

Vypadá to, jako bych si dal za cíl vyzkoušet co nejvíc zahraničních hostingů. Není tomu tak, jen jsem zatím nenarazil na takový, se kterým bych byl spokojený.

Před týdnem jsem popisoval přechod od webhostingu HostMonster.com k DreamHost.com. Důvod přechodu byl jednoduchý: nedostupnost a výpadky. To jsem ale ještě nevěděl, co mě čeká u DreamHost.com.

DreamHost.com: Neomezený hosting s neuvěřitelnými výpadky!

Minulý týden jsem úspěšně změnil DNS několika domén kvůli přechodu od HostMonster.com k DreamHost.com. Ještě tentýž večer jsem zažil první výpadek. A ne zrovna malý. Domény v sobotu nefungovaly od cca 20.00 hod až do 23.00 hod, tedy přibližně tříhodinový výpadek. V pondělí byl přes poledne opět několika desetimutový výpadek.

Začal jsem se dívat po novém hostingu.

Poté vše běželo až do dnešního rána. Nastal totiž další výpadek, od 3.00 hod do cca 5.45 hod. Přestože po výpadku  domény fungovaly, ještě dlouho neměly požadovaný obsah. Zobrazovala se pouze chybová hláška Apache. DreamHost.com se o tom zmínil na blogu.

Bohužel, takto to dál nejde. Chápu, že měl DreamHost.com na mým serveru havárii, ale není to první výpadek během jednoho týdne, co u nich jsem. Aby domény minimálně 7 hodin nefungovaly, v jednom týdnu, to je už fakt moc.

DramHost.com: Dobrý hosting, až na ty výpadky

Nepopírám, že při přechodu z HostMonsteru.com k DreamHostu.com ve mně zavládlo nadšení. Líbí se mi totiž adminstrace webhostingu DreamHost.com, je jejich vlastní. Vše přehledné, jednoduše nastavitelné. Dost věcí se vyplňuje automaticky. Přehledný správce domén, možnost jednoduše vytvořit e-maily, dobře zpracovaná nápověda.

Pokud bych měl něco vytknout, tak to je absence minutového CRONU (lze spustit ve vybraných minutách pouze 12× do hodiny), starší verze PHP (5.2.6), absence on-line podpory (i když to není nutnost) a hlavně a především výpadky. Přes všechny výhody, dostupnost je stále nejdůležitější, a ta je u DreamHost.com bohužel špatná.

Možná bych ještě zmínil problém, kdy se po přidání domény stránka nenačetla a bylo mi prohlížečem vypsáno, že stránka neexistuje (administrace DreamHost.com). Možná to je problém mého webového prohlížeče, Opery, nevím.

Teď zkouším JustHost.com

Co dodat? Zkusil jsem další hosting, tentokrát JustHost.com. Předem se vyhnu předčasným závěrům, přesto si ale několik poznatků neodpustím. JustHost.com pro administraci využívá cPanel, takže opět stará známá megalománská administrace.

Přes FTP klienta WinSCP jsem na všechny tři hostingy uploadnul soubor o velikosti čtyři megabytu. Rychlost uploadu byla následující:

HostMonster.com: 123 KiB/s
DreamHost.com:    116 KiB/s
JustHost.com:         141 KiB/s

Podle rychlosti uploadu to tedy vypadá, že jsem si s přechodem k JustHost.com polepšil.

Rychlost načítání stránek a verze PHP

Čistě subjektivně mám pocit, že se stránky u JustHost.com načítají pomaleji než u DreamHost.com a i HostMonster.com.

Ještě verze PHP…

HostMonster.com: PHP 5.2.9
DreamHost.com:     PHP 5.2.6
JustHost.com:          PHP 5.2.9

První problém s JustHost.com: CRON

Chtěl jsem nastavit CRON (JustHost.com má minutový), ale byla mi vypsána chybová hláška, že tabulka cronjobs nemá dostatečná práva.

Napsal jsem tedy podpoře e-mail, do dvou minut práva byla nastavena. Navíc mě ještě člověk z podpory požádal, abych mu dal vědět, jestli to je OK. Tento přístup se mi líbí.

Memory_limit u JustHost.com

Standarně je u webhostingu JustHost.com memory_limit (PHP) o velikosti 32 MB. Poslal jsem e-mail s dotazem, zda-li si mohu přes cPanel nastavit vyšší limit (64 MB).

Bylo mi odpovězeno, že v cPanelu toto nastavit nemohu, ale že mi byl limit pro webhostingový účet navýšen na požadovaných 64 MB. Paráda.

Comments ( 2 )

  1. atlas
    Ahoj tak ako si spokojný s webhostingom, po určitom čase? Ja tam mám síce jednu doménu ale tú používam iba na maily. A aj tie mi spočiatku blbly lebo môj provider mal zapísané ešte staré dns, a trvalo to pekne dlho než si ich updatetol... ale začal som používať opendns, tak pohoda. Chcem tam totiž presunúť jeden shop, tak či to bude dobrý nápad alebo nie. dík za odpoveď.
  2. Zdeněk Veřeřa
    Pro e-maily zkus využít třeba Google Apps. Doporučuji. S JustHost.com jsem spokojený. První zahraniční hosting, o který se nemusím starat. Občas se stane, že chvíli trvá, než se stránky načtou, ale opravdový výpadek (kdy by web nejel) jsem za celou dobu nezaznamenal. Pokud to je nějaký malý e-shop s několika návštěvníky denně, nebál bych se JustHost.com použít. Pokud máš návštěvníky v řádu desítek, raději se podívej po českém hostingu.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..