Windows 8 a DELL: Šumí vám sluchátka v notebooku? Možná bude problém v ovladačích

by Zdeněk Večeřa 1 Comment

Na reproduktorech ultrabooku DELL XPS 12 fungovalo přehrávání zvuků bez problému, pokud jste ale připojili sluchátka, na pozadí byl slyšet nepříjemný šum. Dost silný a silně nepříjemný na to, aby vám zkazil požitek z jakékoliv hudby. Ani Jolanda by vás nebavila.

Až hudba (nebo jakýkoliv zvuk) skončil, šum do pěti vteřin odezněl. Jakmile jste ale přehráli nějaký další zvuk, tak se šum opět vrátil… a pak zase zmizel. Pokud jste dali hlasitost na nulu, šum jste neslyšeli (což napovídá softwarovému problému), ale s libovolně nastavenou hlasitostí byl šum slyšet v konstantní intenzitě.

Na vině byly (jsou) oficiální Dellácké ovladače „Audio_Driver_4CH1K_WN_6.0.1.6966_A02.EXE“ a „Audio_Realtek_W84_X16_A02_Setup-4CH1K_ZPE.exe“, které spolu s ovladačem nainstalovaly i Správce zvuků od Dellu. Raději si proto pro svůj Realtek High Definition Audio nainstalujte oficiální ovladače Realteku bez smetí okolo.

Těžko říct, jestli jsou na vině Windows 8.1 nebo Dell, ale opět mě to utvrdilo v tom, že software od výrobce notebooků většinou stojí za starou bačkoru.

Jen pozor na to, abyste si šumění nepletli s brumem či pískáním, což pro změnu napovídá zemní smyčce.

Comment ( 1 )

  1. rolf
    lamo navstiv offico webky realteku http://www.realtek.com.tw/ sekce download snad te nemusim vdit za rucicku nainstaluj posledni verzi a je po problemu lol mam jiny problem a to neni SUM ale bzucivy zvuk jako kdyby vstup zesilovace nebyl stineny neboly kabel ktery vede do vstupu nebyl stineny ci vubec vodive spojeny z GND je to divny problem a dost me sere

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..