Papež ochraňuje svět, před gayi

by Zdeněk Večeřa 0 Comments

V souvislosti se zajímavě zpracovanou písničkou nelze nezmínit vyjádření Papeže Benedikta XVI.

Na svém vystoupení před kurií řekl: „…narušení tradičního vztahu muže a ženy by mohlo vést ke zničení lidstva a božího díla„.

Představa jako z nepovedeného filmu, který je kombinací sci-fi a fantasy. Nicméně, pokud půjdeme do důsledku, lze si ohrožení lidstva představit. „Boží dílo“ přeskočím, na to si musí každý udělat názor sám.

Papež Benedikt XVI. dále uvádí: „Tropické pralesy si zaslouží naši ochranu, ale člověk jako bytost si nezaslouží o nic méně“.

Jak víme, církev považuje homosexuální styk za hřích, přičemž je i proti sňatkům osob stejného pohlaví. Když se nad tím tak zamyslím, pokud je tato skupina lidí pro lidstvo nebezpečná (dle slov Papeže), jakým způsobem s ní bude církev bojovat, resp. lidstvo chránit?

Bude skupinu gayů zavírat do vězení, upalovat nebo rozdávat letáčky, na kterých bude napsáno „Rozmysli si svoji orientaci!“? Co má církev v plánu a co vlastně vůbec může dělat?

Jednoduše řečeno, přijde mi tento počin ze strany církve za podivný krok. Ne že bych se divil; církev v podobných vyjádření vyniká. Žijeme ale v jednadvacátém století a víme, že homosexualita není nemoc, nýbrž odchylka. Nejedná se o moderní styl života a ani o svévolné rozhodnutí jedince.

Toto ale církev asi nezajímá. Taková vyjádření tedy působí úsměvně, snad i směšně. Na druhou stranu, jak jsou úsměvná, mohou být i nebezpečná. Nabízí se otázka, kdo bude vadit církvi příště?

Zdroj: Novinky.cz

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..