Nový NetBeans IDE 6.5: nástroj pro PHP a JavaScriptové vývojáře

Vyšel nový NetBeans 6.5. Nabízí podporu pro skriptovací jazyk PHP, automatické dokončování funkcí, jejich napovídání s provázaností na třídy, kontrolu syntaxe a zvýraznění klíčových slov.

Součástí je ladící nástroj Xdebug. Nová verze dále přichází se vylepšenou podporou JavaScriptu, CSS a techniky AJAX. Můžete také například využít ladění JavaScriptu na Firefoxu a Internet Exploreru.

V samotné aplikaci NetBeans také došlo k několika změnám. Bylo například upraveno vytváření projektů nebo upraven standardní layout oken. Vylepšena podpora pro Ruby and Rails, C++, Java ME/SE/EE & Webový vývoj.

NetBeans 6.5 se tak stává konkurentem obdobného nástroje Eclipse PDT, který si také klade za cíl přinést komplexní řešení pro vývoj PHP aplikací.

Nejnovější verzi NetBeans 6.5 můžete zdarma stáhnout z oficiálních stránek projektu. Kompletní přehled novinek naleznete v seznamu změn.

Podívejte se na návod, popisující práci v NetBeans 6.5 s JavaScriptem a vytvoření AJAX aplikace.

Comments ( 2 )

  1. mstarman
    Ještě jsem nezkoušel, ale prý došlo k výraznému zvýšení výkonosti jak při startu tak i v GUI. A přiznejme si, že s tím NB má problémy.
  2. Anapajo
    Vyrazne zvysenie vykonosti, pri strte som to nejako nezpozoroval, aby to slo nejako rychlejsie, dokonca tam pridaly aj nejaku funkciu ktora bezi automaticky po starte a kontroluje vsetky otvorene projekty, dufam ze sa to da vypnut (docela dlho to trva, no a na rychlosti pri spustani mu to velmy nepridava), ostane veci nejako este neviem porovnat. No nic dufam ze ak najdem kde sa to vypina, tak sa vyrazne zvysi rychlost.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..