Mafia 2 na ČT1 v GamePage

by Zdeněk Večeřa 1 Comment

GamePage, pořad České televize, znají všichni milovníci počítačových her a konzolí. Na začátku května se GamePage proměnil ve speciál věnovaný Mafii.

Mafia 2

Na začátku přináší vzpomínku na původní Mafii. Přináší sedm let staré rozhovory a pohledy do kanceláří Illusion Sotworks. Následuje reportáž Mafia 2, kde se Dan Vávra, autor scénáře, podrobil výslechu.

Původní Mafii dělalo 10 lidí. Na Mafii 2 pracuje 120 osob

Tak například, původní Mafii na počátku dělalo 10 lidí. Dokončovali ji v počtu cca 30 osob. Na Mafii 2 dnes pracuje přibližně 120 lidí.

Vývojáři se chlubí pokročilou umělou inteligencí, absencí nahrávání (loading) během přechodu mezi lokacemi a příběhem.  Zmiňují i grafiku.

Kdy vyjde Mafia 2?

V reportáži zazněl konec roku 2009. Tak uvidíme.

Modifikace původní Mafie

V reportáži se i objevily tipy na modifikace původní Mafie. Například Schnee Mod pokryje Lost Heaven sněhem. Citybars Mod zpřístupní restaurace, hotely a další lokace, které jsou standardně ve Volné jízdě nepřístupné. V těchto prostorách ale probíhaly mise, proto může být zajímavé se do nich vrátit.

Mission Pack přináší dalších deset misí včetně dabingu. Brát ho můžete jako takové neoficiální pokračování Mafie. Mod Lost Heaven 1932 přidá na parkoviště zaparkovaná auta, před policejní stanici umístí mluvící policisty a další vychytávky.

Reportáž o Mafia 2 naleznete na stránkách České televize.

Comment ( 1 )

  1. Drahomír Hanák
    Jen deset lidí? To jsem ani nevěděl, děkuji za info ;-). Nicméně jsem chtěl říct, že mám rád tokové ty "studentské" projekty, kde vývojáři nejsou ničím omezeni. Proto byl první díl tak úspěšný a druhý bohužel v něčem zklamal...

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..