Jak synchronizovat Thunderbird a Google Kontakty?

by Zdeněk Večeřa 2 Comments

Stejně jako synchronizace Google Kalendáře, i synchronizace Google Kontaktů je snadná. Když už máte v Thunderbirdu e-mailový účet Googlu (Gmail/Google Apps), stačí si nainstalovat rozšíření Google Contacts.

Po instalaci a restartování automaticky dojde k synchronizaci kontaktů.

Tip na nastavení rozšíření Google Contacts:

  • Na záložce Experimental označte „Znovu načíst kontakty každé 1 hodiny

Comments ( 2 )

  1. Milan
    zdravím, od verze TB 24 mám problém a synchronizace nefunguje, vyzkoušel jsem x aplikací/doplňků. Jediné co se chytá je gContactSync, ale to synchronizuje jen z GC do TB, ale opačně ne. Nemáte tucha jak to vyřešit?
  2. Tom
    Jde to i z TB do GC. Potíž je v tom, že kontakt přidaný v TB není v žádné skupině, takže se v GC objeví mezi neurčitými "Dalšími kontakty" (sbírají se automaticky např. z mailů, se kterými byla nějaká konverzace, ale jejich odesílatel není v kontaktech explicitně uložen). V TB se musí nově založený kontakt přihodit do skupiny "Moje kontakty", pak se objeví i ve všeobjímající složce "Kontakty" v GC. Bohužel, správa kontaktů ve skupinách je v TB dost omezená (není jasné, jak vymazat kontakt ze skupiny a nesmazat ho úplně).

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..