Gmail a Outlook: Server IMAP upozorňuje na následující skutečnosti Web login required

by Zdeněk Večeřa 1 Comment

Pokud se nespokojíte s webových rozhraním Gmailu a chcete mít ke schránce přístup ze svého desktopového klienta, pravděpodobně narazíte na problém. Použijete-li Outlook 2007 nebo Outlook 2010 z kancelářského balíku Microsoft Office, pravděpodobnost vzniklého problému se významně zvyšuje.

Pokud chcete Outlook propojit s Gmailem přes protokol IMAP, může vás potkat následující chybová hláška:

Server IMAP upozorňuje na následující skutečnosti: Web login required. (Failure)

V případě anglické verze Outlooku tato:

Your IMAP server wishes to alert you to the following: Invalid credentials (Failure)“ nebo „Your IMAP server wishes to alert you to the following: Web login requires (Failure)

Tato chyba bohužel není nijak blíže zdokumentovaná a neexistuje na ni žádný prověřený lék. Ani ze strany Microsoftu, ale ani Googlu. Výše uvedené chyby pravděpodobně souvisí s bezpečnostním opatřením Googlu proti robotům a skriptům. Internetem koluje několik metod, jak chybě předejít.

Tady je souhrn zmíněných rad:

1/ Vypnout CAPTCHu. Pokud máte klasický Gmail, Captchu vypněte na následující adrese:

https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha

Jestli máte Gmail na vlastní doméně, tedy Google Apps, odemknutí e-mailu prověďte zde (v adrese nahraďte část za svoji doménu):

https://www.google.com/a/VAŠE_DOMÉNA/UnlockCaptcha

2/ Pokud se i po odemknutí objevuje výše uvedená hláška, můžete zkusit nastavit jiný IMAP server, například: imap.googlemail.com. Opět byste měli dodržet port 993 a SSL vrstvu.

3/ Pakliže ani nyní chybová hláška nezmizela, je třeba dodržet další doporučení Googlu – nové zprávy kontrolovat v minimálně 10minutovém intervalu.

Další doporučení a nastavení vašeho e-mailového klienta naleznete přímo na stránkách Googlu.

Comment ( 1 )

  1. Márty
    Gmail mám přes IMAP v Outlooku, ale s touto hláškou jsem se zatím nesetkal, asi to bude tím, že mám nastavenou synchronizaci na 30-ti minutový interval. Každopádně děkuji za článek, kdyby to začalo v budoucnu zlobit, budu vědět, kde hledat.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..