Česká pošta balík nedoručila. Opět.

by Zdeněk Večeřa 6 Comments

Je to pořád dokola. Ve spojení s Českou poštou mě už vážně nic nepřekvapí. Zvláště po dřívějších problémech, kdy mi Česká pošta nedoručovala dopisy a předplacené časopisy.

Pokud něco kupuji, tak prakticky vždy, pokud to je možné, upřednostňuji osobní odběr zboží přímo na prodejně. V Brně mám vše na pár kroků, tak proč se zdržovat a čekat, než mi bude zboží doručeno.

Občas ale využiji doručení poštou (nebo pomocí některé z kurýrních služeb). Pokud jde o Českou poštu, tak scénář je pak obvykle dost podobný. Naposled jsem před týdnem objednal nějaké zboží. 16. 12. 2008 v 15.21 hod mi došel e-mail, že je zboží odbaveno (Obchodní balík) a předáno České poště.

Průběh jsem mohl sledovat on-line na stránkách České pošty.

Zásilka podána dne 16.12.2008 na poště 22310 – Praha 023.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 60012 – Brno 102 k doručení.
Zásilka doručována dne 17.12.2008 poštou 60012 – Brno 102.
Po neúspěšném pokusu o doručení zásilka dne 17.12.2008 uložena na poště 61600 – Brno 16.

Nejvtipnější je pokus o doručení, dne 17. prosince. Celý den jsem byl doma, ale nikdo nezvonil. Slušně řečeno, pošťák se na doručení opět vykašlal. Takže jsem dnes už jen ve schránce objevil lísteček s výzvou, abych si zboží vyzvedl na poště.

Není to poprvé, takže mě tato situace nijak nepřekvapila. Počítal jsem s tím, že „nechat si zboží doručit Českou poštou“ znamená „zajít si pro něj na poštu“.

Před rokem jsem si nechal zaslat nějakou literaturu. Jednou mi byla opravdu doručena, podruhé jsem si opět udělal výlet na poštu. Štěstí, že ji mám kousek od baráku.

Vloni mi Vodafone poslal poštou novou SIM kartu. Zde mě Česká pošta opět naštvala. Zanechala totiž balíček u sousedky z baráku, aniž bych o to požádal či byl s tím nějak vyrozuměn.

Ve spojení s neustálým zdražováním a nízkou kvalitou služeb Českou poštu opravdu nemám rád. Pravdou ale je, že osobní odběr také nemusí být vždy bezproblémový. Téé fakt.

Comments ( 6 )

  1. Chrasty
    Sem tam o takových problémech čtu, ale naštěstí se mi to nikdy nestalo (a to využívám Českou poštu poměrně často).
  2. quelle shop
    tak to naopak s ceskou postou mam jenom dobre zkusenosti (musim si zaklepat). Spatne zkusenosti mam jednine s PPL, to jsou amateri nejvetsiho kalibru. Asi tam s baliky hraji kopanou...
  3. Kidal7
    Minulý týden sem byl přesvědčen, že zvěsti mých známých o nedoručování balíků sou pravdivé... měli mi doručit balík na mou novou prodejnu na mé soukromé jméno, samozřejmě sem tu byl celý den, ale balíkář to nemohl vědět, když tu ani nebyl... myslel si asi, že je to zase nějaký občan, který určitě nebude doma, tak proč by to vubec zkoušel... to bylo naposledy, kdy sem využil služeb ČP...
  4. Balikar
    Dobrý den, vy napíšete že jste byl celý den doma, ale většinou klienti nemyslí na to, že: - Nemají zvonek - Občas prostě jdete se psem, když jste celý den doma. - Zvonek nezvoní. - Neslyšíte klepání doručovatele. Pro info. Na poště pracuji a osobně rozvážím balíky. Setkal jsem se se spoustou reklamací, ale upřímně jsem se ani jednou na nějaký balík nevykašlal a hned ho oznámil. Neříkám že to nikdo nedělá.... Nicméně je potřeba myslet i na to, že když napíšete špatnou adresu, tak vám prostě balík nikdo nedoručí (poslední reklamace: Pán byl prý celý den doma, ale na balíku byla adresa, která neexistovala, takže má pán jediný štěstí, že jsme balík neposlali zpět, ale uložili aby si pro něj mohl na poštu.) Neházejte na ČP a její zaměstnance špínu. Je to práce. Zamyslete se nejdřív nad svým chováním vůči doručovatelům a až poté se vztekejte. Váš Balíkář.
  5. Zdeněk Veřeřa
    Dobrý den, Balíkáři, zvonek mám a zvoní, psa nemám, adresu jsem napsal správně a doručovatel neklepal :) Věřím tomu, že jste poctivý a na balík jste se nevykašlal. Ale ne všichni jsou jako Vy :)
  6. Taco
    A jak byste, pane Balíkáři, vysvětlil scénář, kdy náhodou sejdete ze schodů ke schránkám, a tam vám pošťačka dává do ruky lísteček, že jste nebyl zastižen, a že si pro balíček máte dojít na poštu? Fakt se stalo. Většinou jim tam zavolám, vynadám jim, a ono se to tak na půl roku spraví.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..