Bezproblémová změna výše zálohy u E.ON a RWE JMP

by Zdeněk Večeřa 3 Comments

Před webovými stránkami elektrárenské společnosti E.ON smekám. Je vidět, že jsme se dostali do doby, kdy společnost začala využívat internet ve prospěch zákazníka. Potřeboval jsem vyřídit změnu výše zálohy za elektriku. Stačilo přistoupit na stránky, kde jsem si v zákaznickém servisu vybral akci, o kterou mám zájem.

Před půlnocí jsem vyplnil přehledný formulář, potvrdil, údaje překontroloval a odeslal. Vzápětí mi došel potvrzovací e-mail. Ráno o půl osmé jsem už měl ve své schránce e-mail s potvrzením změny výše zálohy. Paráda.

Podobné to bylo i u RWE Jihomoravské plynárenské (JMP). Sice nenabízí tak dokonalý zákaznický servis v podobě formulářů, ale i tak lze změnu zálohy vyřešit e-mailem. Hlavně je nutné nezapomenout uvést všechny důležité položky. E-mail jsem odeslal v devět hodin dopoledne, po chvíli mi automat odeslal e-mail s potvrzením o přijetí a po šesti hodinách mi operátorka potvrdila změnu zálohy.

Je vidět, že tyto dvě společnosti umí využít potenciál internetu. Chválím.

Comments ( 3 )

  1. Lukáš Churý
    Na druhou stranu, za ty peníze by měly operátorky používat telepatii a měnit výši zálohy dle aktuální nálady zákazníka, aniž by cokoliv psal nebo volal :).
  2. Zdeněk Veřeřa
    Téé fakt. Pravdou ale je, že obvykle upravují výši zálohy zcela automaticky. Takže nějaká náhražka telepatie zde funguje :)
  3. Ivo N.
    Já mám zcela opačnou zkušenost s RWE. Měl jsem nízké zálohy a vždy mi vraceli. R. 2011 jsme měli velkou spotřebu (asi 12.000 Kč/rok) a dostal jsem doplatkovou fakturu na 11.000 Kč, tu jsem neprodleně uhradil. Nicméně mi RWE bez jakýchkoliv varování změnila zálohu z 100 Kč na 1500 Kč měsíčně. Zažádal jsem o změnu jak telefonicky tak i v online-servisu (tam jsem musel kvůli změně záloh dostat zvláštní aktivační kód), a bylo možné změnit z 1500 na 1300 nikoliv nižší. Bylo mi řečeno, že musím napsat mail s novou žádostí a ta bude předána obchodnímu odd. k posouzení a budu vyrozuměn do 30 dnů. Žádost jsem odeslal a odůvodnil jsem tím, že dávám přednost modelu nižších záloh a vyšších doplatků. Dosud jsem vyrozumění nedostal a zálohy jsou stále 1300. Připadá mi nesprávné, když RWE si takto bezúročně bere peníze od klientů. 2012 budu mít zcela jistě nízkou spotřebu a velkou vratku. Jsem zvědav, zda mi sami sníží zálohy. Znám klienty, kteří zálohy nemají a platí jen roční fakturu. Pro mě není problém zaplatit naráz 12000 Kč, takže argumentace, že je to pro dobro klienta, neobstojí. Připadá mi to vysoce neseriózní, zákazník má mít sám volbu a ne aby někdo něco posuzoval. Je to sprosté.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..